Erkende maatregelen voor energiebesparing voor nieuwe bedrijfstakken zijn vanaf 1 januari 2018 formeel in werking getreden. Deze erkende maatregelen voor energiebesparing zijn in nauw overleg met de betrokken brancheorganisaties, vertegenwoordigers van het bevoegd gezag en koepelorganisaties tot stand gekomen.

Voor zeven bedrijfstakken zijn erkende maatregelen voor energiebesparing aan bijlage 10 van de Activiteitenregeling toegevoegd. Het gaat om de bedrijfstakken (1) drukkerijen, papier en karton, (2) bouwmaterialen, (3) verf en drukinkt, (4) tankstations en autowasinrichtingen, (5) meubels en hout, (6) bedrijfshallen en (7) detailhandel.
Ook treedt dan voor een zes bedrijfstakken de nieuwe erkende maatregel ‘energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) in werking. Het gaat om de bedrijfstakken (1) gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen, (2) kantoren, (3) onderwijsinstellingen, (4) sport en recreatie, (5) hotels en restaurants en (6) de detailhandel. Ook deze maatregel is dan onderdeel van bijlage 10 van de Activiteitenregeling.

Meer informatie.

Bron: Infomil

Share This